Over ons

* De Everbeekse Wandeltochten zijn gegroeid vanuit de plaatselijke Everbeekse Chiro Sint-Jan.* In 1980 organiseerde deze jeugdbeweging voor de eerste keer een wandeltocht (als onderdeel van een Vlaamse Kermis). Op deze eerste wandeltocht waren er enkele tientallen Everbeekse wandelaars en sympathisanten van de chiro aanwezig. De volgende jaren werd telkens rond 15 augustus deze wandeltocht georganiseerd met groeiend (vooral plaatselijk) succes.

In 1989 waren er ongeveer 300 wandelaars welke de warmte trotseerden om de verschillende wandelafstanden te bewandelen (ook reeds een 42 km-tocht)
Eind 1989 stopte chiro Sint-Jan de activiteiten. In 1990 vonden enkele plaatselijke moedigen dat deze wandeltocht niet mocht verloren gaan en werd de wandeltocht georganiseerd door de Everbeekse minivoetbalploeg (welke toen hoge toppen scheerde in de hoogste klasse van de minivoetbalcompetitie) en de plaatselijke afdeling van de Bond van Grote en Jonge Gezinnen.
De Everbeekse Wandeltochten (als club) was geboren want enige tijd later werd de club aangesloten bij de Vlaamse Wandel- en Jogging club onder het nummer 282. Sindsdien ging het in stijgende lijn met de club, zowel met het aantal eigen clubleden als met het aantal wandelaars tijdens onze Everbeekse wandeltochten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s